info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  6578  
   
  Danes smo:  
  29.3.2024, 13:13:17;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[06.02.2008]

   Sestanek slovenskih avtoprevoznikov

Sestanek slovenskih avtoprevoznikov, članov OZS, pred protestom potekal na bistriški zbornici

Andrej Klobasa: "Že eno leto nas lačne in žejne vodijo čez vodo!"

Sestanek članov Izvršnega odbora sekcije avtoprevoznikov pred protestom, ki so ga avtoprevozniki, člani Obrtne zbornice Slovenije napovedali za petek, 25. januarja, je sredi januarja potekal na sedežu Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica.
Poleg množične udeležbe avtoprevoznikov iz bistriške in drugih območnih obrtnih zbornic v državi sta se ga udeležila tudi Andrej Klobasa, predsednik sekcije za promet pri Obrtni zbornici Slovenije, in Bojan Pečnik, sekretar sekcije za promet pri OZS.
Avtoprevozniki, člani Obrtne zbornice Slovenije, so 11. decembra Ministrstvu za promet pisno posredovali štiri zahteve, katere do 14. januarja, ko je omenjeni sestanek na bistriški zbornici potekal, kljub temu da je omenjeno ministrstvo 4. januarja nanje odgovorilo, niso bile upoštevane v takšni meri, kot so jih avtoprevozniki pričakovali. Andrej Klobasa je med drugim dejal: "Do protesta bo sigurno prišlo, ker od ministrstva doslej nismo dobili nobenih zagotovil za rešitve težav, ki jih navajamo, kljub temu da je minister podal nekaj odgovorov oziroma obljub. Že eno leto nas na raznih ministrstvih vodijo lačne in žejne čez vodo. Sprenevedanja je bilo dovolj," je še poudaril predsednik sekcije za promet pri OZS Andrej Klobasa.
Avtoprevozniki protest 2Koordinacijo protesta so pripravili člani sekcije za promet pri OZS, izvedbo pa poslanci sekcije za promet pri posameznih Območnih obrtnih zbornicah, katere mejijo na cestninske postaje, pred katerimi so načrtovali protest. Predstavniki prevoznikov so pozvali tudi vse slovenske in tuje cestne prevoznike ter ostale državljane, da bi se jim pri protestu na slovenskih avtocestah pridružili, pojasnilo o omenjeni nameri pa posredovali ministrstvu za promet.

Štiri zahteve prevoznikov:

- podpora pri pripravi predpisa, ki bo omogočil 20-odstotne olajšave za investicijsko opremo, ki jo nabavljajo gospodarski subjekti.
- pisni sklep Vlade RS, da v primeru, če se 31. julija 2009 ne bo začelo izvajati elektronsko cestninjenje v prostem prometnem toku, lahko cestni prevozniki vozijo na slovenskih cestah brezplačno vse do vzpostavitve tega sistema.
- 13-odstotni popust pri predplačilih v višini 500 evrov na račun posameznega prevoznika.
- ureditev steze za plačevanje s karticami na cestninski postaji Vransko in Tepanje.

Protest so si zamislili tako, da bi na slovenskih avtocestah na dan protesta (petek so izbrali namenoma, ker je ta dan na cestah največ prometa), proti cestninskim postajam, ki so jih točno določili, vozili čim bolj počasi, poleg tega naj bi prav tako zelo počasi plačevali cestnino, in to v najmanjših možnih zneskih. "Pripravite čim manjši drobiž. Sam sem si na banki že priskrbel kovance po en cent, v skupni vrednosti 200 evrov. To je bistvo protesta," je še na ponedeljkovem sestanku na bistriški obrtni zbornici prisotne nagovoril Andrej Klobasa.

Na cestah okoli tisoč tovornjakov

Po besedah Bojana Pečnika, sekretarja sekcije za promet pri OZS, naj bi tega dne na slovenskih cestah protestiralo okoli tisoč tovornih vozil. "Iz Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica, je trenutno zagotovljenih vsaj 50 tovornjakov, ki naj bi protestirali na cestninski postaji Tepanje, nato pa s počasno vožnjo krožili do Celja in nazaj, dokler protest ne bo končan," je sredi januarja povedal Vinko Kropec, predsednik sekcije avtoprevoznikov pri bistriški zbornici.
Če bodo na ministrstvu podali jasne odgovore in točno določene termine, kdaj bodo vse štiri zahteve, ki jih navajajo avtoprevozniki, izpolnjene, so pripravljeni protest preklicali, so še prisotni sklenili na sestanku.

Irena BRDNIK

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]