info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  4870  
   
  Danes smo:  
  23.4.2024, 22:35:24;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[09.07.2008]

   OBVESTILO ZAVEZANCEM v zvezi z izkazovanje davčnega odtegljaja individualno po davčnem zavezancu

Skladno s 407. členom ZDavP-2 bodo morali plačniki davka (pravne osebe, samostojni podjetniki in drugi izplačevalci osebnih prejemkov) od 1. julija 2008 dalje, poleg zbirnega REK obrazca, davčni upravi predlagati tudi REK obrazce individualno po davčnem zavezancu (iREK), za katerega plačnik davka izračuna, odtegne in plača davčni odtegljaj.

Obveščamo vas, da Davčna uprava Republike Slovenije zaradi tega, ker izvajalec HERMES SoftLab d.o.o., ki za nas pripravlja ustrezno programsko podporo, do predvidenega roka ni pripravil testne verzije na Beta eDavkih, do nadaljnjega ne more zagotoviti možnosti preizkusa oz. testiranja vaše programske podpore na Beta eDavkih.

Ker ostaja do 1.7.2008 le nekaj dni in boste morali oddati obračune davčnega odtegljaja "v živo", nimamo druge izbire, kot da vam, v prehodnem obdobju, omogočamo oddajanje samo zbirnega dela iREK obrazca.

Postopek pri oddaji zgolj zbirnega iREK je naslednji: V kolikor boste pri uvozu/vnosu individualnih podatkov imeli težave in jih v času do oddaje obrazca iREK (datum izplačila) ne boste mogli odpraviti, lahko oddate samo zbirni del iREK obrazca. Po odpravi nastalih težav pa oddate popravek (A-analitičen popravek) za oddan obrazec, ki vsebuje vse podatke (zbirne in analitične podatke).

Vsem davčnim zavezancem se opravičujemo za težave oz. nastalo situacijo, na katero pa žal nimamo vpliva. Obenem vas prosimo za razumevanje. Davčna uprava Republike Slovenije se bo še naprej trudila in storila vse, kar je v naši moči, da bo zahtevana programska podpora čim prej pripravljena.

O podrobnostih vas bomo seveda sproti obveščali.

Služba za odnose z javnostmi
Davčna uprava Republike Slovenije

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]