info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  7834  
   
  Danes smo:  
  29.3.2020, 8:16:51;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[10.03.2016]

   DAN ZA ZDRAVJE ZAPOSLENIH

LogotipOZS ZZZS-logo ZnakOOZ-SB-neprosojen-mali

Projekt Obvladovanje kostno - mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Po podatkih Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje so kostno - mišične bolezni v Sloveniji glavni vzrok za nastanek delovne invalidnosti, obenem pa je to tudi najpogostejši vzrok zaradi katerega slovenski delavci odhajajo v bolniški stalež.
Zaradi tega je ukrepanje na mestih, kjer ta stanja lahko nastanejo in mestih, kjer prihaja do najpogostejših okvar zdravja, nujno.
Vabilo
DAN ZA ZDRAVJE ZAPOSLENIH
V okviru projekta Obvladovanje kostno - mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih vas vabimo na seminar, ki ga organiziramo:
v torek, 15.03.2016 od 17.00 do 19.00 ure,
v prostorih Območno obrtno-podjetniške zbornice Slov. Bistrica, Špindlerjeva 2 e, 2310 Slov. Bistrica.
Na dogodku boste izvedeli, kaj predstavlja nevarnost za nastanek kostno mišičnih obolenj na delovnem mestu in kako jih lahko sami obvladujemo oz. preprečujemo. Prikazane bodo tudi vaje, s katerimi tovrstne bolečine na delovnem mestu zmanjšamo. Izvedeli boste tudi, kakšna so priporočila glede zdravega načina prehranjevanja.
1. Sklop - kostno mišična obolenja
- Statistični podatki odsotnosti z dela
- Dejavniki, ki prispevajo k nastanku kostno-mišičnih obolenj
- Priporočila za zmanjšanje tovrstnih obolenj
- Praktičen prikaz vaj proti bolečinam na delovnem mestu in doma

2. Sklop - zdrav način prehranjevanja
- Sodoben način prehranjevanja
- Osnovna načela zdrave prehrane
- Hranilne snovi in energijska vrednost (kalorična vrednost hrane, čas prebave, prehranska piramida)
- Priporočena in odsvetovana živila
- Nekaj nasvetov za zdravo malico
- Pogostitev z zdravimi živili

Teoretični del bo izvedla Jana Gajšek, univ. dipl. inž. živilske tehnologije, podjetje Aditiv d.o.o..
Praktični del bo izvedla Ljuba Arh, diplomirana fizioterapevtka.
Vsak udeleženec bo prejel kratke smernice, ki mu bodo v pomoč pri načrtovanju in izvajanju aktivnosti pri zmanjševanju kostno-mišičnih obolenj ter preprečevanju nastanka poškodb pri delu.
Z letom 2011 je stopil v veljavo Zakon o varstvu in zdravju pri delu, ki od delodajalca zahteva tudi načrtovano izvajanje promocije zdravja na delovnem mestu (27. točka 76. člena). Udeležbo na delavnici in gradivo lahko vključite v svoj program promocije zdravja na delovnem mestu.

Prijave na seminar sprejemamo do ponedeljka, 14.3.2016, na elektronski naslov: olga.kampus@ozs.si.
ali po faxu 02/818 31 10. Dodatne informacije: Olga Kampuš, telefon 02/ 818 14 84.

Udeležba na seminarju je za vse udeležence brezplačna!
Vljudno vabljeni!
Pripone: Vabilo_dan_za_zdravje.doc

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]