info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  6015  
   
  Danes smo:  
  29.3.2024, 0:58:18;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[21.04.2016]

   SARAJEVO in MOSTAR - 28. - 29. 5. 2016

S svojo prenovljeno podobo mesto Sarajevo iz dneva v dan bolj celi svoje povojne rane, ki so mu zadale neizbrisen pečat. Mesto raznolikosti, tako verskih kot narodnostnih, mesto, ki človeka pritegne s svojo kulturo, navadami in običaji. Le koga ne bi pritegnile številne rokodelske delavnice na znameniti BAŠČARŠIJI, kjer boste lahko kupili raznolike spominke, okraske in srebrni nakit. Prepričano smo, da vas bo privabil tudi mamljivi vonj katerega izmed številnih lokalov, kjer pečejo najboljše čevapčiče na svetu, ki jih postrežejo v topli, popečeni lepinji s kajmakom. Prepustite se nostalgiji in lepim spominom!

SARAJEVO in MOSTAR - 28. - 29. 5. 2016

1. dan: SLOVENIJA - SARAJEVO
Odhod avtobusa okoli polnoči iz Slov. Bistrice. Vožnja do mejnega prehoda Gruškovje. Po opravljenih mejnih formalnostih nadaljevanje nočne vožnje mimo Zagreba in Slavonskega Broda do Sarajeva. Dopoldanski prihod v mesto in krožni ogled mesta: stavba "Oslobođenja", Skenderija, Principov most, židovska sinagoga, Careva džamija… Nato se bomo peš sprehodili po osrednji ulici Ferhadiji mimo Gazi Huser-begove džamije, katedrale in pravoslavne cerkve. Glede na to, da je Sarajevo mesto, ki si že do nekdaj slovi po pripadnikih različnih verstev, so v preteklosti skladno s tem v središču mesta zgradili štiri cerkve: pravoslavno, krščansko, židovsko ter islamsko.
Na Baščaršiji, ki predstavlja srce mesta boste imeli dovolj prostega časa za obisk številnih trgovinic, obrtnih delavnic, kavarnic, čevapdižnic… Pred odhodom v hotel si bomo ogledali še slavni tunel, preko katerega so vojaki in civilisti oskrbovali obkoljeno mesto. Sledi namestitev v hotel na Ilidži, večerja in nočitev.

2.dan: MOSTAR - SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja ob kanjonu reke Neretve proti Mostarju. Ustavili se bomo v Jablanici, pri ruševinah mostu, kjer je potekala znana bitka na Neretvi v drugi svetovni vojni. V Mostarju si bomo ogledali turško hišo, stari del mesta, Koski Mehned pašino džamijo in se skozi stari del mesta sprehodili do znamenitega mostarskega mostu, ki je s pomočjo Unesca zopet dobil nekdanjo lepoto. Nekaj prostega časa za kavo ali nakup spominkov.
Po kosilu vožnja do Jajca. Postanek za krajši sprehod skozi slikovito mestece in ogled slapov na reki Plivi. Po ogledih vožnja mimo Banja Luke in Hrvaške nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA: 125 EUR pri udeležbi 45 oseb
130 EUR pri udeležbi 40 oseb
CENA VKLJUČUJE:
o prevoz z udobnim turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video, cd-player)
o cestnine in parkirnine
o 1x polpenzionsko namestitev v Sarajevu v hotelu *** v dvoposteljnih sobah
o obvezno lokalno vodenje po Sarajevu in Mostarju
o vstopnini v Turško hišo in džamijo v Mostarju
o vstopnino za ogled tunela
o kosilo prvi in drugi dan
o oglede zunanjosti po programu
o vodenje in organizacijo izleta
DOPLAČILA (po želji): enoposteljna soba 15 EUR
ZA POTOVANJE V BIH ZADOSTUJE OSEBNA IZKAZNICA!
Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa!


Posredujemo vam prijavnico za dvodnevno strokovno ekskurzijo v SARAJEVO in MOSTAR, ki jo organizirata Sklad za izobraževanje delavcev pri samostojnih podjetnikih in Območna obrtno-podjetniška zbornica Slov. Bistrica. Strokovna ekskurzija bo organizirana v terminu: 28.-29.05.2016. Ekskurzije se lahko udeležijo obrtniki in njihovi partnerji ter pri njih zaposleni delavci in njihovi partnerji.
PRIJAVE ZA EKSKURZIJO SPREJEMA:
TURISTIČNA AGENCIJA POZEJDON TURIZEM
D.O.O., Grajski trg 15, 2327 Rače, od ponedeljka do petka od 09.-00 do 17.00 ure oz.
po emailu: info@pozejdon-turizem.com.
Ob prijavi plačate akontacijo 55 EUR. Za člane OOZ Slovenska Bistrica, ki imajo plačano članarino, bo zbornica prispevala 20 EUR na posameznega člana.
Delavci, zaposleni pri obrtnikih, za katere se plačuje prispevek za izobraževanje, plačate ob prijavi 55 EUR. Razliko bo kril Sklad za izobraževanje delavcev pri samostojnih podjetnikih Slovenska Bistrica.
Plačilo lahko poravnate v poslovalnici Pozejdon turizma gotovinsko, s kreditno kartico ali na transakcijski račun POZEJDON TURIZMA:
SI56 2410 4901 1402 991, sklic: SI12
2016001000016. Preostali del zneska je potrebno poravnati 7 dni pred odhodom.
Izpolnjeno priiavnico lahko pošljete po emailu: info@pozejdon-turizem.com ali jo oddate
osebno na sedežu agencije.
ROK PRIJAVE: najkasneje do 10. maja 2016 oz. do zasedbe mest na avtobusu!
S podpisom te prijavnice podpisani soglašam, da sem seznanjem s splošnimi pogoji Pozejdon turizma in da je pogodba o turističnem aranžmaju sklenjena in pravno zavezujoča.
Pripone: PRIJAVNICA_NA_EKSKURZIJO.doc

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]