info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  32342  
   
  Danes smo:  
  25.6.2024, 8:33:15;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[08.02.2011]

   Vinter sport, Jožica Vinter, Slovenska Bistrica

Šivanje vrhunskih športnih oblačil

Med večjimi tekstilci na območju Območne obrtno-podjetniške zbornice Slovenska Bistrica je tudi samostojna podjetnica Jožica Vinter, ki se je v več kot dvajsetih letih delovanja specializirala na izdelavo športnih oblačil, ki jih danes poznajo po vsej Sloveniji in tujini. Iz takratnih stanovanjskih prostorov na Črešnjevcu, v občini Slovenska Bistrica, kjer je Jožica začela, so do danes nastali proizvodno-poslovni prostori podjetja Vinter sport in prodajalna lastnih izdelkov v Slovenski Bistrici, dejavnost pa zdaj že nadaljujeta sinova Martin in Robert.
VINTER 26
Samostojna podjetnica Jožica Vinter, krojačica po poklicu, se je po prihodu iz nemškega Meinz-a, kjer je sedem let prodajala moško konfekcijo v tamkajšnji veletrgovini Metro, sprva šest let posvetila svojim trem otrokom - Martinu, Robertu in Tomažu. Želja po krojenju in šivanju lepih oblačil, tako za moške kot za ženske, se je Jožici začela uresničevati, ko so otroci nekoliko zrasli in je začela šivati po meri. Sprva sama, v takratnih stanovanjskih prostorih na Črešnjevcu, nato pa z vedno več zaposlenimi in v vedno večjih poslovnih prostorih, ki so jih postopoma dograjevali. Od leta 1987, ko je s samostojno dejavnostjo na Črešnjevcu začela, je za ta poklic izučila okoli 36 pripravnic - izmed njih sta dve tudi mojstrici, pripravili so ogromno število modnih revij po Sloveniji in tujini, sodelovali na številnih sejmih (večkrat tudi na celjskem MOS-u), uredili prodajalno lastnih izdelkov v Slovenski Bistrici in prebrodili višje zneske dolgov njihovih dolžnikov na južnih trgih.
Vintersport 5Kljub temu, da je Jožica pred triindvajsetimi leti začela s šivanjem kostimov, oblek za svečane priložnosti in ostalih oblačil, danes v Vinterjevi proizvodnji prevladuje izdelava športnih oblačil. "Že ko sem iskala lepe trenirke za otroke, jih pri nas nisem mogla kupiti. Tako se mi je porodila ideja, da bi začeli šivati trenirke. In od trenirk naprej so nastajala vsa ostala športna oblačila, ki jih danes izdelujemo," razloži Jožica o tem, zakaj so se specializirali na proizvodnjo športne konfekcije. Šivajo jo za vsako športno panogo posebej, glede na zahteve posameznega športa. Redno 'oblačijo' celotno reševalno ekipo in vzdrževalce na Rogli, izdelujejo športna oblačila za športne igre za razna podjetja. S svojimi izdelki redno zalagajo maloprodajne trgovine v Sloveniji in Avstriji, delajo za športne klube, državne reprezentance in za individualne stranke, ki k njim prihajajo iz vse Slovenije. Poznani so tudi po tem, da za svoje izdelke izbirajo kvaliteten material.
Poleg aktivnosti v slovenjebistriški Območni obrtno-podjetniški zbornici Slovenska Bistrica, je Jožica dolga leta aktivna tudi v Sekciji tekstilcev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, za kar ji je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije podelila priznanje.
Vintersport 4"Rada bi povedala, da brez mojih zaposlenih takšnih rezultatov v teh letih ne bi dosegli," zadovoljno pove Jožica Vinter.

Irena BRDNIK

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]