info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  4745  
   
  Danes smo:  
  23.4.2024, 20:23:26;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[22.02.2013]

   Dobrodelna akcija slikopleskarjev

Kdor hitro da, dvakrat da…
Uspešna in hitra akcija OOZ Slovenska Bistrica je obrodila sadove, tudi v Sončkovi hiši na Pragerskem, kjer zdaj čakajo na svečano odprtje in predajo prostorov svojemu namenu.

Sončkova hiša na Pragerskem, je ena izmed šestih tovrstnih bivalnih enot Zveze društev za cerebralno paralizo in downov sindrom po Sloveniji, v kateri prebiva dvanajst odraslih invalidnih oseb. Vodja omenjene stanovanjske hiše na Pragerskem, Dejan Sedovšek je s svojimi sodelavci ugotovil, da je poleg že obnovljenih zgornjih prostorov, nujno potrebno obnoviti še spodnje prostore, čeprav sredstev za obnovo sami ne morejo zagotoviti.
IMG 3280S prošnjo za materialno pomoč in pomoč pri izvedbi obrtniških del so se ponovno obrnili na Območno obrtno-podjetniško zbornico v Slovenski Bistrici in na sekretarko Stanko Kelih. Seveda je sekretarka Kelihova takoj k sodelovanju povabila predsednico OOZ, Olgo Kalan in sekcijo slikopleskarjev.
Kot je že v navadi, se nekateri obrtniki tovrstnemu klicu radi in z veseljem odzovejo, nekateri pa ne, ali pa v določenem terminu resnično nimajo časa.
IMG 3300Velikodušno pomoč je vsekakor odigrala prav Območna obrtniško-podjetniška zbornica Slovenska Bistrica in njeni člani. Tako je zbornica donirala ves potreben material, klicu dobrote pa so se odzvali posamezni obrtniki, med katerimi je vodenje del in nadzor izvajanega dela prevzel član sliko-pleskarske sekcije, Damjan Perko iz Poljčan, ki je v akcijo vključil tudi največ svoje delovne sile. Z veseljem so se odzvali tudi drugi obrtniki. Pri projektu so tako sodelovali še: Milan Omeragić, Boštjan Krznar in Vladimir Verhovnik.
Kadar prošnja pride na prava ušesa, se lahko v kratkem času zgodi uresničitev. Tako je bilo tudi tokrat. Od posredovane prošnje do izvedbe del je preteklo le tri tedne. Samo delo je potekalo nemoteno, kar so potrdili tudi številni novinarji različnih medijev, ki so ves čas spremljali potek del. Danes je za boljše pogoje bivanja in za večje udobje Sončkova hiša na Pragerskem bogatejša za lepo urejene štiri sobe, kopalnico in hodnik s stopniščem. Obnovljene prostore bodo predali v uporabo ob praznovanju 30-letnice ustanovitve Zveze Sonček.
IMG 6122V veliko zadovoljstvo je dobro izpeljan projekt tudi Območni obrtno-podjetniški zbornici Slovenska Bistrica, ki se je z veseljem odzvala dobrodelni akciji, nam je povedala sekretarka, Stanka Kelih in dodala, da pogosto dobivajo najrazličnejše prošnje za pomoč, ki pa jim žal, kljub želji po pomoči, vedno ne morejo ustreči.
Projekt Sonček je tako zaključen. Območna obrtniško-podjetniška zbornica Slovenska Bistrica se je sodelujočim obrtnikom pisno zahvalila za sodelovanje. Kljub krizi, ki je zajela gospodarstvo, je še vedno v ljudeh dovolj sočutja za pomoč tistim, ki si sami iz tega ali onega razloga ne morejo pomagati. Spodbudna je ugotovitev, da v ljudeh še živi čut za sočloveka, ki mu ne politika in ne kriza ne moreta do živega. In prav je tako.


Tekst: Zdenka Detiček Opič

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]