info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  32332  
   
  Danes smo:  
  25.6.2024, 7:36:32;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[15.04.2016]

   DAN ZA ZDRAVJE ZAPOSLENIH

LogotipOZS ZZZS-logo ZnakOOZ-SB-neprosojen-mali

V okviru projekta Obvladovanje kostno - mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih, v katerem sodeluje OOZ Slovenska Bistrica, smo v torek 12.4.2016 izvedli delavnico na temo stres in sproščanje.
Poškodbe pri delu so resen problem še posebej pri malih delodajalcih, ki so glede na svojo majhnost še posebej ranljivi. Uspešno lahko preprečujemo nezgode na delovnem mestu, samo če poznamo vzroke za nastanek nezgod. Eden izmed vzrokov je stres. Po podatkih Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA) stres pri delu lahko privede do petkrat pogostejših nezgod. Raziskave EU-OSHA iz leta 2013 so pokazale, da kar 77 % mladih ( starih od 18 do 34 let) doživlja stres na delovnem. Ker je pod stresom čedalje več ljudi (kar 28 % vseh delavcev v EU) in je stres druga najpogostejša težava na delovnem mestu takoj za mišično kostnimi obolenji, je nujno potrebno ukrepati.
Delavnica je bila razdeljena na dva sklopa. V prvem delu delavnice je dr. Špela Korent Urek iz podjetja VIPS Špela Korent Urek s.p., ki deluje na področju varnosti in zdravja pri delu, predstavila dejavnike, ki prispevajo k nastanku stresa ter posledice stresa na posameznike in organizacije. Predstavila je načine kako obvladovati stres na ravni posameznika in organizacije ter zakonske zahteve za delodajalce glede obvladovanja stresa na ravni organizacije. Poudarila je, da je smeh zelo preprost in učinkovit način za zniževanje stresa. Na stopnjo stresa, ki ga doživljamo, tudi pomembno vpliva, kako preživljamo prosti čas.
V drugem delu delavnice je Darja Pipuš Sunesko iz podjetja BLA BLA, ki izvaja delavnice na področju meditacije, funkcionalno vadbo in pilates, predstavila koristi meditacije in sproščanja na zdravje in počutje ter predstavila načine, kako vključiti meditacijo in sproščanje v vsakdanje življenje in na delovnem mestu. Predstavila je pozitivne učinke, ki jih meditacija prinaša in prikazala različne vrste meditacije, pokazala kako pomembno je zavestno dihanje in dala napotke, kako lahko čisto vsak vključi neko obliko meditacije in sproščanja v svoje delovno in osebno okolje, kar je izjemnega pomena za obvladovanje stresa, za zdravje in dobro počutje.

"Projekt Obvladovanje kostno - mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije"

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]