info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  6293  
   
  Danes smo:  
  25.4.2024, 2:9:28;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[13.12.2004]

   Srečanje upokojenih obrtnikov in obrtnic

SREČANJE UPOKOJENIH OBRTNIKOV IN OBRTNIC

V okviru praznovanj petindvajsete obletnice ustanovitve in uspešnega delovanja Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica so se pri obrtni zbornici odločili, da bodo organizirali srečanje upokojenih obrtnikov in obrtnic.
Povabljeni so se srečanja udeležili v lepem številu, saj se jih je vabilu odzvalo približno 50. Za uvod v prijeten večer medsebojnega druženja je Jana Jeglič, ki je povezovala celotni program, predstavila kratko vsebino zbornika. Le-ta je izšel ob četrtstoletnem delovanju Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica. Z izbranimi besedami se je sprehodila skozi 25 let njenega delovanja, od tistega sedaj že nekoliko odmaknjenega decembra 1978 do danes, in pri tem poudarila, da »ste velik delež k vsemu dodali tudi vi upokojeni, vendar še vedno spoštovane obrtnice in obrtniki«.
Upokojene obrtnice in obrtnike sta pozdravili predsednica Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica Olga Kalan in sekretarka Stanka Kelih, ki je ob vsem povedala, da natančnega seznama vseh upokojenih obrtnikov še nimajo, zato tisti, ki vabila niso prejeli, naj ne mislijo, da so jih nalašč izpustili .
Da je bil večer prijetnejši, so medse povabili mlada plesalca Valerijo Rahle in Aljaža Škorjanca, ki kljub rosni mladosti, štejeta štirinajst pomladi, premoreta številna priznanja iz državnih in mednarodnih plesnih tekmovanj. Nekaj posebnega je bilo ubrano petje moškega pevskega zbora Obrtnik, ki prav tako letos praznuje 25 let delovanja. Pod vodstvom Nevenke Gril Hameršak so zapeli lepe domače pesmi, vse skupaj pa sklenili s popularnimi Žabami.
Navzoče je pozdravil še Leopold Turk (novo pečen upokojenec, 9. decembra je stopil v krog seniorjev), prvi predsednik Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica in navzoče spomnil na začetne čase dela v zbornici, ko so tudi na tem področju morali orati ledino.
Ob hrani in pijači so se udeleženci srečanja zadržali še dolgo ter obujali spomine na čase, ko so morali trdo delati, da so preživeli sami, njihova dejavnost in da so imeli denar za plače zaposlenih.

Vida M. Topolovec

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]