info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  6738  
   
  Danes smo:  
  29.3.2024, 16:42:1;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[13.12.2004]

   Dobitniki priznanj ob 25. obletnici OOZ Slovenska Bistrica

DOBITNIKI PRIZNANJ OB 25. OBLETNICI OOZ SLOVENSKA BISTRICA

Priznanja obrtnikom in obrtnicam, ki opravljajo dejavnost od 20 do 25 let, je podeljevala podpredsednica OOZ Slovenska Bistrica, Milena Valenčak.
OD 20 DO 25 LET
AJD VIKTOR
BERGLEZ JOŽEF
FIŠINGER VERA
GAJŠEK FRANC
GERM PETER
GOLOB DOMINIK
GORENAK EMIL
GREGORIČ ROBERT
IBRAHIM BAFTI
JERIČ NEVENKA
JUSTINEK FRANC
KOBALE VIKTOR
KOREN JOŽEF
KRALJ ALOJZ
KROPEC DRAGO
LIPOVEC DUŠAN
LOVEC JOŽEF
MAUČEC ANTON
MESARIČ MATILDA
MESARIČ TEREZIJA
MIKLAVC JANEZ
PERKO DAMJAN
PETEK JANKO
PIŠOTEK FRANC
POSLEK HERMAN
PRIMOŽIČ IVAN
PUŠNIK DUŠAN
RAHLE JOŽEF
RAVNJAK STANISLAV
SAGADIN ANTON
SAVSKI ANTON
SMOGAVEC HENRIK
STRIŽIČ SILVO
STRMŠEK VINKO
ŠKOLC FRANC
ŠOBA VOJKO

PLAKETA S PRIZNANJEM
Bronasto plaketo s priznanjem so prejeli obrtniki, ki opravljajo dejavnost od 30 do 35 let.
Srebrno plaketo s priznanjem so prejeli obrtniki, ki opravljajo dejavnost od 35 do 40 let,
zlato plaketo s prizanjem pa tisti, ki opravljajo dejavnost nad 40 let.
Plakete in priznaja je podeljevala predsednica OOZ Slovenska Bistrica, Olga Kalan.

Plakete so bile izdelane v Centru domačih in umetnostnih obrti v Slovenski Bistrici. Naslov dela je "Sledi časa". Na zadnji strani plakete je tekst z vsebino:

"Obrti se v toku časa razvijajo, nekatere se preoblikujejo, lahko pa tudi izumrejo. Njihove sledi ostajajo.
Ob 25 letnici Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica so obrti, ki praznujejo že več desetletij obstoja. Kot plaketo jim podarjamo relief v glini, ki predstavlja simbolne sledi značilnih obrti, ki so se skozi čas ohranile in nadgradile na tem območju.
Reliefi so ročno izdelani v glini in žgani na 1000 stopinj Celzija.
Število ročnih odtisov je 50.
Avtorica zasnove je mag. Alenka Vidrgar, akademska kiparka, izdelane pa so v Centru domačih in umetnostnih obrti v Slovenski Bistrici."
Priznanja obrtnikom in obrtnicam, ki opravljajo dejavnost od 25 do 30 let, je podeljeval podpredsednik OOZ Slovenska Bistrica, Samo Brbre.
OD 25 DO 30 LET
ARNNUŠ ANDREJ
BREZNIK IVAN
BRUMEC ANA
ČOH EMIL
ČREŠNAR JOŽEF
DRAME VIKTOR
FIŠER ANDREJ
FREŠER JOŽEF
GMAJNER ZVONKO
GOLOB ROLAND
GLOBOVNIK VLADIMIR
GORIČAN JOŽEF
GORJANC JOŽEF
HORVAT STANISLAV
JUG SREČKO
JURIČ ALOJZ
JURIČ MILAN
JURIČ VLADIMIR
JURIČ SIMON
JUSTINEK MIHAEL
KERŠIČ FRANC
LEŠNIK ROZALIJA
MAJAL MILAN
MAROVT STANKO
MERLAK IVAN
MLAKAR MILICA
MOM MILAN
MOTALN ANTON
OČKO VLADIMIR
PEČOLAR ERVIN
PELKO ERIH
PRIMEC IVAN
PUŠNIK VLADIMIR
RAJH SLAVICA
SADEK MARJAN
SEVŠEK STANISLAV
SMOLE ROMAN
TIČ FRANC
TOMANIČ OTMAR
TOMAŽIČ LEOPOLD
VEBER MARTA

BRONASTA PLAKETA S PRIZNANJEM
OD 30 DO 35 LET
FIDLER BRANKO
GORIČAN TOMISLAV
KOLAR FRANC
KURNIK ANDREJ
LOGAR DARINKA
MOHORIČ IVAN
PEM ALOJZ
PLIBERŠEK JOŽEF
RAJH MIHAEL
SMOGAVEC KARL
ŠERBELJ JOŽICA
URLEP BRANKO
VINTER PAVLA

SREBRNA PLAKETA S PRIZNANJEM
OD 35 DO 40 LET
OGRIZEK JOŽE

ZLATA PLAKETA S PRIZNANJEM
NAD 40 LET
ŠUNTNER ALOJZIJ
ČREŠNAR JOŽICA

Posebna priznanja s šopkom so prejeli posamezniki in institucije za uspešno delovanje v organih zbornice ter za sodelovanje z zbornico. Šopki so bili kreacija cvetličarja Igorja Beloviča, ki si je na tekmovanju cvetličark in cvetličarjev iz vse Slovenije, »Flora« 2000, pridobil visok naziv v svoji stroki, CVETLIČAR FLORE 2000.
DOBITNIKI POSEBNEGA
PRIZNANJA S ŠOPKOM

ZOFKA SKRBIŠ
Za skoraj dvajsetletno delo v Območni obrtni zbornici Slovenska Bistrica od leta ustanovitve dalje. Za mnoge realizirane aktivnosti obrtne zbornice in za trdne temelje zbornici, skladu za izobraževanje in stanovanjski ustanovi. Posebej se ji zahvaljujemo za pripravljenost in skrb pri zbiranju gradiva za ZBORNIK, ki je izšel ob praznovanju 25. obletnice OOZ. Kljub temu, da je že več let upokojena, je še vedno pripravljena priskočiti na pomoč strokovni službi, ki mnogokrat potrebuje informacije, ki jih ima le gospa Zofka.

MAGDA TURK
Za dolgoletno aktivno delo in vodenje v Stanovanjski ustanovi in še prej v Skladu za reševanje stanovanjskih vprašanj delavcev, zaposlenih v obrti Slovenska Bistrica.

MAJDA FIŠER
Za aktivno, večletno delo in vodenje v Skladu za izobraževanje delavcev pri samostojnih podjetnikih Slovenska Bistrica.

MARIJA LOVRENČIČ
Za aktivno, dolgoletno delo v raznih organih Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica od ustanovitve dalje. Za aktivno večletno delo kot predsednici Sklada za dopolnilno izobraževanje obrtniških delavcev v prvih dveh mandatnih obdobjih.

KARL LESJAK
Za večletno aktivno delo v organih Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica in še posebej za aktivno delo v sekciji samostojnih gostincev vse od ustanovitve dalje.

AVGUST BRATES
Za petindvajsetletno skrb za delovanje moškega pevskega zbora OBRTNIK Slovenska Bistrica - Polskava, ker je kot zlata nitka povezoval pevce med sabo.

DUŠAN GOLOB
Za dolgoletno aktivno delo in predsednikovanje Skladov za izobraževanje ter za večletno aktivno delo v Stanovanjskem skladu in v raznih organih Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica.

SILVESTER FAJS
Za izvedene aktivnosti v času predsednikovanja Območni obrtni zbornici Slovenska Bistrica, za dolgoletno aktivno delo v raznih organih zbornice in povezovalno vlogo med obrtniki ter organi občine.

OLGA KAMPUŠ
Za uspešno večletno delo v organizacijah, namenjenih obrtniškim delavcem. Še posebej za aktivno delo v Stanovanjski ustanovi in Skladu za izobraževanje delavcev pri samostojnih podjetnikih Slovenska Bistrica. In še za dobro gospodarjenje ter delo na področju počitniških kapacitet in druga dela v OOZ Slovenska Bistrica.

LJUBICA ZGONEC ZORKO
Za pobudo in izvedbo zastavljenih idej pri ustanovitvi Centra domačih in umetnostnih obrti v okviru projekta PHARE.

RAZVOJNO INFORMACIJSKI CENTER
Za dobro sodelovanje z Območno obrtno zbornico Slovenska Bistrica in z njenimi člani. Za povezovalno vlogo med podjetniki, obrtniki, občino, obrtno in gospodarsko zbornico ter drugimi institucijami, ki vzpodbujajo razvoj obrti.

Zlato plaketo in posebno priznanje za uspešno delovanje v organih zbornice so prejeli tisti obrtniki in institucije, ki so ves čas od ustanovitve dalje aktivno delovali v organih zbornice in sodelovali z zbornico ter s tem pripomogli, da je danes Območna obrtna zbornica Slovenska Bistrica na tako zavidljivem nivoju. Zlate plakete in priznanja je podeljeval predsednik Obrtne zbornice Slovenije, MIROSLAV KLUN.

DOBITNIKI ZLATE PLAKETE
S POSEBNIM PRIZNANJEM

MILAN AUER
Za več kot petindvajset let obrti in za posebne zasluge pri razvoju obrti. Tri mandate je bil podpredsednik Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica. Dolga leta je bil tudi član skupčine Obrtne zbornice Slovenije.
Je dolgoletni član skupščine Območne obrtne zbornice in član upravnega odbora. Gospod Auer se je najbolj angažiral pri nakupu novih poslovnih prostorov in številnih počitniških kapacitet. Marsikatero delo je opravil, ne da bi komu rekel, da je to naredil on. Vse za dobrobit Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica in njenih članov.

SAMO BRBRE
Za posebne zasluge pri razvoju obrti. Samo Brbre je bil predsednik Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica polnih osem let. V času njegovega predsednikovanja so bile izvedene številne aktivnosti. Tudi nakup sedanjih poslovnih prostorov Območne obrtne zbornice in nekaterih počitniških enot. Delal je v raznih organih zbornice. Sedaj je podpredsednik Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica in član Skupščine obrtne zbornice Slovenije.

OLGA KALAN
Za več kot dvajset let obrti in za posebne zasluge pri razvoju obrti, predvsem gostinstva. Več kot dvanajst let je že predsednica sekcije samostojnih gostincev pri Območni obrtni zbornici Slovenska Bistrica, več mandatnih obdobij članica upravnega odbora Območne obrtne zbornice. Sedaj je že dve leti predsednica Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica. Dolgo je že aktivna v raznih organih zbornice.

VINKO KROPEC
Za več kot petindvajset let obrti in za posebne zasluge pri razvoju atoprevozništva v okviru Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica.
Vinko Kropec že dolga leta vodi sekcijo samostojnih avtoprevoznikov pri Območni obrtni zbornici Slovenska Bistrica. Več let je že aktiven v Skupščini Območne obrtne zbornice in je nosilec raznih aktivnosti v okviru avtoprevozništva nasploh.

OBRTNA ZBORNICA SLOVENIJE
Za več kot petindvajsetletno dobro sodelovanje. Za uspehe, ki jih je Obrtna zbornica Slovenije dosegla na republiški ravni, v dobrobit vsega obrtništva. Za požrtvovalno delo in številne dobre nasvete na Obrtni zbornici Slovenije.

MOŠKI PEVSKI ZBOR "OBRTNIK" SLOVENSKA BISTRICA - POLSKAVA
Za petindvajsetletno ustvarjalno delo. Za posebne zasluge, ko zbor s svojo pesmijo zastopa Območno obrtno zbornico Slovenska Bistrica na raznih prireditvah in tekmovanjih. Prav tako je s pesmijo zbor ponesel ime Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica preko meja naše domovine. Za požrtvovalnost in vztrajnost vseh pevcev.

MATIJA SAGADIN
Za več kot petintrideset let obrti in za posebne zasluge pri razvoju obrti.
Mojster Matija Sagadin je bil vseskozi aktiven član v organih Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica. Več let je bil predsednik nadzornega odbora območne obrtne zbornice. Bil je eden izmed ustanoviteljev Obrtnega združenja Slovenska Bistrica.

STANOVANJSKA USTANOVA
Za dolgoletno skrb pri reševanju stanovanjskih vprašanj delavcev, zaposlenih pri samostojnih podjetnikih, obrtnikih in za izjemno dobro sodelovanje z Območno obrtno zbornico Slovenska Bistrica. Priznanje s plaketo je prevzel predsednik uprave Stanovanjske ustanove, gospod Dušan Golob.

SKLAD ZA IZOBRAŽEVANJE DELAVCEV PRI SAMOSTOJNIH PODJETNIKIH SLOVENSKA BISTRICA
Za skoraj petindvajsetletno skrb za izobraževanje ob delu obrtniških delavcev. Za posebne zasluge, ker se je s tem dvigovala izobrazbena raven delavcev, zaposlenih pri obrtnikih, ki so se ali pa se še združujejo v Območno obrtno zbornico Slovenska Bistrica. Za zelo dobro sodelovanje z Območno obrtno zbornico Slovenska Bistrica pri organiziranju različnih vrst izobraževanj, ki jih potrebujejo delavci, zaposleni pri obrtnikih in obrtniki sami.
Priznanje in plaketo je prevzel gospod Stanko Ravnjak, predsednik upravnega odbora Sklada za izobraževanje.

IVAN ŠOŠTARIČ
Za več kot petintrideset let obrti in za posebne zasluge pri razvoju obrti.
Gospod Ivo Šoštarič je bil eden izmed ustanoviteljev Obrtnega združenja pred petindvajsetimi leti. Vodil je delegacijo za zbor združenega dela, bil en mandat član izvršnega sveta Občine Slovenska Bistrica. Več let je aktivno sodeloval v organih takratnega Obrtnega združenja in pozneje še Obrtne zbornice. Sedaj je član skupščine Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica.

LEOPOLD TURK
Za posebne zasluge pri razvoju obrti. Bil je prvi predsednik organizacije obrtniških delavcev, ko je imel še sam status delavca.
Bil je predsednik Združenja samostojnih obrtnikov v Občini Slovenska Bistrica, predhodnici obrtnega združenja, bil prvi in kar devet let predsednik obrtnega združenja, pozneje član raznih odborov in organov Obrtne območne zbornice Slovenska Bistrica. Bil je tudi član organizacijsko-kadrovske komisije pri Obrtni zbornici Slovenije. Danes rad priskoči na pomoč ob raznih aktivnostih Območne obrtne zbornice.

MILENA VALENČAK
Za posebne zasluge pri razvoju obrti. Je predsednica organizacijsko-kadrovske komisije pri Območni obrtni zbornici Slovenska Bistrica. Kar tri mandate članica upravnega odbora, aktivna članica Skupščine Območne obrtne zbornice in sedaj že drugi mandat podpredsednica Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica.

STANKA KELIH
Že peto leto je sekretarka Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica. Svoje delo opravlja odlično. Kljub napornemu delovniku, si vedno vzame čas, da vam izredno pozorno in z resnično pripravljenostjo pomaga, prisluhne in poskrbi, da dobite pravi odgovor.
Pod njenim strokovnim vodstvom se je naša obrtna zbornica pričela vključevati v nove projekte, ki prinašajo na področje zborničnega dela novo kvaliteto in porajajo nove možnosti za delo ter razvoj zbornice.

OBČINA SLOVENSKA BISTRICA
Za dolgoletno uspešno sodelovanje in še posebej za izredno dobro sodelovanje pri projektu PHARE, ki ga je vodila zbornica v letu 2003, ter za vse druge zasluge, povezane z obrtjo.

V okviru praznovanja 25. obletnice Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica je bilo tudi obrtniško tekmovanje v kegljanju. Predsednica OOZ Slovenska Bistrica, Olga Kalan, je zmagovalcem podelila pokale.

POKALE SO PREJELI:

- GERM PETER za doseženo 3. mesto,
- OREŠIČ ALOJZ za doseženo 2. mesto,
- MOTALN ANTON za doseženo 1. mesto.

Predsednik Obrtne zbornice Slovenije, Miroslav Klun, je Alojziju Šuntnerju podelil bronasto plaketo Obrtne zbornice Slovenije, zlato plaketo pa Območni obrtni zbornici Slovenska Bistrica.

Predstavniki OOZ Pesnica, Ruše in Lenart so OOZ Slovenska Bistrica podarili sliko (olje na platnu), predstavniki OOZ Slovenske Konjice so jim podarili njihov simbol - belega konja, predstavniki OOZ Lendava pa keramično vazo in šopek.
Ob zaključku je predsednica OOZ Slovenska Bistrica, Olga Kalan, izročila Alojziju Šuntnerju posebno darilo, »ŠTEFANOVE KOZARCE« za 53 let obrti.

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]