info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  1504  
   
  Danes smo:  
  19.4.2024, 18:29:31;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[09.07.2007]

   Strokovna ekskurzija v Beograd

Bistriška Območna obrtna zbornica in Sklad za izobraževanje delavcev pri samostojnih podjetnikih sta tudi letos organizirala izlet - strokovno ekskurzijo. Tovrstne ekskurzije so nekaj let dokaj dobro obiskane, zato jih organizatorji v zadnjih letih pripravljajo v dveh terminih.
Izlet beograd 2007  ata mama  061Program ekskurzije v Beograd je pripravila Turistična agencija Sajko. Prvi dan po prihodu v Beograd, preko Slavonskega Broda in Sremske Mitrovice, so si udeleženci pod vodstvom Sajkovega turističnega vodiča s krožno vožnjo ogledali mestne znamenitosti - pravoslavno cerkev sv. Save, sv. Marka, mestno skupščino, zvezni parlament, Trg republike in Trg Nikole Pašića. Po namestitvi v hotelu in kosilu so peš krenili na ogled starega mestnega jedra - ogledali so si Trg republike, Narodni muzej, Narodno gledališče, Študentski trg, Kalemegdan, Saborno cerkev, "konak" kneginje Ljubice, "kafano" in druge znamenitosti. Na Knezmihajlovi ulici so lahko tudi kaj kupili, obiskali pa so tudi boemsko četrt Skadarlijo. Posebne vtise so udeleženci domov odnesli z vzdušja ob starogradski glasbi, ki so jo doživeli ob večerji.
Izlet beograd 2007  ata mama  045Naslednji dan so obiskali Dedinje - "Hišo cvetja", grobnico maršala Tita in etnografski muzej, kjer so ohranjena Titova darila. Drugi dan ekskurzije so sklenili še z vožnjo do Avale in si ogledali spomenik ruskim letalcem ter se povzpeli do meštrovičevega spomenika neznanemu vojaku ter se s tem obiskom poslovili od Beograda.
Irena Ravnjak, ena izmed udeleženk ekskurzije, je povedala: "Ti obrtniški izleti so vedno zelo vredu. Sicer pa bi o samem Beogradu rekla, da se mi smilijo tamkajšnji prebivalci, saj imajo zelo nizke plače, bojujejo se s 70-odstotno brezposelnostjo in sploh živijo slabo. To me je zelo prizadelo. Škoda je tudi za Dedinje, saj je tam iz blišča nastala prava beda. Povedali so nam, da tja zdaj prihajajo samo še Slovenci."
Izlet beograd 2007  ata mama  049V Turistični agenciji Sajko so povedali, da je program bil naravnan predvsem na ogledih glavnih znamenitosti mesta ter večernemu druženju ob tradicionalni starogradski glasbi.
Ekskurzije se je udeležilo okoli 90 udeležencev, vsi so se domov vrnili zadovoljni s programom in z lepimi vtisi prijetnega vzdušja.
Irena BRDNIK


 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]