info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  1491  
   
  Danes smo:  
  19.4.2024, 18:1:58;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[09.07.2007]

   Praznovanje 25. obletnice gostilne Pri Kalanu

Vinko Šimek: "Pri Kalanu sem bil vsaj že stokrat!"

Zadnjo junijsko nedeljo je bil Ogljenšak v znamenju praznovanja 25. obletnice delovanja gostinske dejavnosti gostilne Pri Kalanu. Odprta vrata so v naravi pod tamkajšnjimi jablanami bila za vse, posebej pa je lastnica Olga Kalan povabila ministra dr. Ivana Žagarja, županjo Ireno Majcen, vodjo bistriške izpostave davčnega urada Maribor Martina Modica, predstavnike Obrtne zbornice Slovenije in Območne obrtne zbornice Slovenska Bistrica, vse svoje poslovne partnerje in okoli 300 rednih gostov.
P6240227"S pripravljeno prireditvijo se želim zahvaliti in izkazati pozornost vsem gostom in poslovnim partnerjem za dobro 25-letno sodelovanje. Upam, da bomo tako dobro sodelovali tudi naslednjih 25 let," je povedala Olga Kalan in na vprašanje, kakšni so njihovi načrti v teh letih, povedala, da bodo v prihodnje več poudarka namenili nadgradnji kulinarične ponudbe in pri tem poudarjali zdravo prehrano tako za vegetarijance, starejše, otroke in ostale jedce. "Ves čas bomo spremljali tudi novosti na področju sommelierstva," je še dodala Kalanova.
P6240012Vzdušje je bilo ob zvokih članov ansambla Štajerski kvintet, članov MOPZ Obrtnik Slovenska Bistrica-Polskava, domačih ljudskih pevk in taktih članov folklorne skupine iz Črešnjevca veselo, ob povezavah programa Vinka Šimeka humoristično, ob nastopu Katje Koren, ki je bila povabljena kot skrita gostja, pa presenetljivo. Šimek je program improviziral sproti, namenil ga je širšemu krogu ljudi, za to priložnost pa posebej napisal himno Gostilne Kalan.
P6240005Olga Kalan se je z dobro organizacijo, pri kateri je bilo opaziti brezhibnost, sigurnost in odločnost, izkazala tudi tokrat.

Irena BRDNIK


 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]