info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  17433  
   
  Danes smo:  
  17.4.2024, 1:46:9;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[09.07.2008]

   Prvi obrtniški piknik

"Bilo je luštno, zadnji smo odšli domov okoli osmih!"

… tako so povedali nekateri izmed 160 udeležencev prvega obrtniškega piknika, ki sta ga v sredo, na praznik osamosvojitve Slovenije, pripravili Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenska Bistrica in Sklad za izobraževanje delavcev pri samostojnih podjetnikih Slovenska Bistrica.
Organizatorja sta povabila vse člane bistriške zbornice - aktivne in upokojene, ter na vabila zapisala, da so vabljeni tudi družinski člani in delavci, zaposleni pri obrtnikih.
Pobuda za organizacijo piknika je prišla že na lanski skupščini od Mirana Krušiča, člana skupščine, na njegovo ponovno letošnjo pobudo pa je stekla tudi realizacija. Organizacijski odbor s predsednikom Miranom Krušičem na čelu so sestavljali Vinko Kropec, Ana Skrbinek, Zalika Lešnik, Primož Feltrin, Peter Germ, Andrej Godec, Špes Milan , Dušan Golob ter vodstvo zbornice - Olga Kalan, Stanka Kelih, Olga Kampuš in Rajko Jeršič.

Licitirali 1,72 m dolgo klobaso

P6250002V Žabljeku, na rekreacijskem centru Iršič, so udeleženci piknika poleg hrane, pijače in zvokov glasbeno-vokalnega dueta od desete ure dopoldne naprej preživljali prosti čas tudi aktivno. Pripravili so športne in družabne igre, v katetrih so "piknikarji" z veseljem sodelovali. Igrali so nogomet (svojo ekipo so imeli tudi otroci, ki so se na pikniku še posebej prisrčno zabavali), odbojko, vlekli so vrv in plesali z baloni. Posebno pozornost je zbudila licitacija klobase, dolge 1,72 metra, ki jo je pripravila Mesarija Steinfelser. Pozornost je pritegnil tudi srečelov, na katerem ni bilo nobene prazne srečke. Izdelki, ki so jih udeleženci po dva evra za srečko dobili, so podarili zunanji sponzorji in člani bistriške zbornice, vredni pa so bili več kot je stala srečka.
"Želim, da se nam naslednje leto, na drugem obrtniškem pikniku, pridruži še več obrtnikov in njihovih družinskih članov ter zaposlenih delavcev. Če se bodo napovedi uresničile, bo datum 25. junij ostal tradicionalen za naša skupna druženja," je v nagovoru med drugim povedala Olga Kalan, predsednica Območne obrtno-podjetniške zbornice.
P6250050"Piknik je uspel, menim, da smo dosegli namen. Vsi udeleženci so, sodeč po obrazih, ko so prihajali, bili videti veseli," je nekaj dni po pikniku tovrstno obliko druženja ocenila Stanka Kelih, sekretarka Območne obrtno-podjetniške zbornice Slovenska Bistrica. "Pogovarjali smo se, da bi piknik postal tradicionalen in to prav na ta datum, 25. junij, ki se je pokazal za primeren," je še o tem, da je piknik sicer bil prvi, zagotovo pa ne zadnji, dodala Kelihova.
Pohvaliti velja tudi profesionalno organizacijo vseh članov organizacijskega odbora.
Irena BRDNIK

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]