info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  15785  
   
  Danes smo:  
  13.4.2024, 9:46:57;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[09.07.2008]

   Letna ekskurzija članov in njihovih zaposlenih

Navdušenje nad naravnimi lepotami Krasa

Tudi letos sta Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenska Bistrica in Sklad za izobraževanje delavcev pri samostojnih podjetnikih Slovenska Bistrica organizirala dvodnevno strokovno ekskurzijo z ogledom Goriškega in Krasa.
Strokovne ekskurzije, ki je bila tudi letos organizirana v dveh terminih, prvi termin 17. in 18. maja, drugi pa 7. in 8. junija, se je skupaj udeležilo 92 obrtnikov in pri njih zaposlenih delavcev ter njihovih partnerjev.
DSC01211V dveh dnevih so udeleženci videli Vipavsko dolino, romarsko Sveto goro, italijansko Gorico, kjer so videli največ kulturno-zgodovinskih znamenitosti - srednjeveško mestno jedro, palačo deželnih stanov, palačo Lantieri, stolno cerkev sv. Ignacija in druge znamenitosti. Videli so tudi Novo Gorico in Hitovo igralnico Perla, kjer so poskusili tudi srečo na igralnih avtomatih (EZ pay ticket). Povzpeli so se tudi do Kostanjevice nad Novo Gorico, kjer so v frančiškanskem samostanu obiskali grobnico francoskih kraljev Burbonov. Ob večerji v Postojni so preživeli tudi lep družabni večer. Drugi dan je bil namenjen ogledu srednjeveškega Štanjela, ogled ene izmed tamkajšnjih pršutarn in kraja Tomaj, ki velja za središče pridelave Terana.
Za skrbno pripravljen program strokovne ekskurzije, izvedbo in dobro vodenje ter prijetna doživetja je poskrbela Turistična agencija SAJKO.
DSC01216Vsi, ki so se ekskurzije udeležili, so bili navdušeni nad naravnimi lepotami ter nad kulturnim in zgodovinskim bogastvom obiskanega predela Slovenije.
DSC01232Mnogi so izrazili tudi željo, da bi tovrstno strokovno ekskurzijo po Sloveniji organizatorji pripravili tudi drugo leto.
Irena BRDNIK


 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]