info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  15755  
   
  Danes smo:  
  13.4.2024, 8:38:19;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[09.07.2008]

   Pogumna naložba podjetja Gselman & Gselman

V začetku junija je nase opozorilo podjetje, ki se s trenutno 16-imi zaposlenimi uspešno prebija na zahtevnejše trge s kovinskimi podboji in drugimi izdelki iz pločevine. Podjetje Gselman & Gselman iz Poljčan je s skoraj milijon evrov vredno naložbo v sodobno tehnološko opremo začrtalo smelo poslovno pot. Doslej so bili znani širši javnosti po odmevnih nastopih v okviru Območne obrtno-podjetniške zbornice Slovenska Bistrica na sejmih MOS v Celju, lastnik in direktor pa je bil v zadnji akciji novinarjev nominiran za podjetnika leta.
Lastnik Anton Gselman pričakuje, da bodo lanski promet 520.000 evrov povečali kar štirikrat. Z novo opremo se namreč ponujajo možnosti za prodor na trge na območju nekdanje Jugoslavije, obetajo pa si tudi večji zaslužek na trgih Evropske unije.
Otvoritev prenovljenih proizvodnih prostorov in najsodobnejše tehnološke opreme za proizvodnjo kovinskih podbojev in drugih izdelkov iz kovine je za podjetje Gselman & Gselman pomembna prelomnica. Za skoraj milijon evrov vredno naložbo bodo dobili nekaj čez 200 tisoč evrov nepovratnih evropskih sredstev, 250 tisoč evrov je kredita, razlika so lastna sredstva. Podjetje je lani z enajstimi zaposlenimi ustvarilo 520.000 evrov prometa, letos so že zaposlili pet novih delavcev.
NV  3450Anton Gselman: "Do konca leta bi radi zaposlili še pet, šest ljudi, ker je novi del proizvodnje tudi prašno lakiranje - to je eko lak, tam rabimo za dve izmeni štiri ljudi samo na enem področju, ki ga zdaj nismo imeli. Za ozek spekter dela kader še dobiš, za širok spekter pa je v našem koncu kar težko."

(Foto: Nino Verdnik)
Bojan SINIČ

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]