info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  1452  
   
  Danes smo:  
  19.4.2024, 17:13:21;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[08.08.2008]

   Ekskurzija avtoprevoznikov na Madžarsko

BLATNO JEZERO IN HUNGARORING (FORMULA 1)
Hungaro P8020015Prvi vikend v avgustu smo se na dvodnevno ekskurzijo na Madžarsko odpravili skupina članov sekcije bistriških avtoprevoznikov s svojimi zaposlenimi. Organizacijo ekskurzije je izvedla Turistična agencija Pohorje tours.
Hungaro Slika 016Prvi dan smo namenili Blatnemu jezeru z okolico: skozi prostrano panonsko nižino nas je pot najprej vodila do zdraviliškega kraja Heviz, kjer smo se sprehodili do jezera in si privoščili prvo malico. Naslednja točka ogleda je bil grad Festetics v kraju Keszthely. Baročni dvorec je bil nekoč v lasti rodbine Festetics, ki je gradu pustila neizbežen pečat. Bogato opremljene sobane, velika knjižnica in prekrasen park so dediščina, ki so jo Festeticsevi po drugi svetovni vojni zapustili republiki Madžarski.
Hungaro Slika 020 Pot nas je nato ob severni obali Blatnega jezera vodila do polotoka Szigliget, kjer smo obiskali 250 let staro klet, ki je bila v lasti premožne družine Eszterhazy. Danes gre bolj za vinski muzej, ki dnevno odpira vrata za turiste. Ob pokušini tradicionalnih jedi ter ob madžarski živi glasbi smo degustirali njihova vina. S trajektom smo nato prečkali Blatno jezero in se v večernih urah nastanili v hotelu v bližini Siofoka. Dan smo zaključili z večerjo v tipični madžarski gostilni - čardi, ob pestrem folkornem programu.
Nedeljo smo namenili panoramskemu ogledu Budimpešte, v največji meri pa seveda dirki FORMULE 1, na dirkališču Hungaroring. Že tako visoke temperature ozračja je povišala okoli 150 tisoč glava množica strastnih navijačev, med katerimi je prevladovala rdeča barva, ki pa na koncu žal ni opravičila strasti navijačev, saj so zmago slavili v Mercedesu. Kljub vsemu je bilo vzdušje prijetno in napeto do zadnjih trenutkov.
Hungaro Slika 056Po končani tekmi smo naše druženje nadaljevali ob vožnji proti domu, kamor smo prispeli v poznih večernih urah. Morda malce utrujeni od vožnje, pa vendarle polni energije in svežega delovnega elana, kar je zagotovo plod prijetnega dvodnevnega druženja bistriških avtoprevoznikov ter njihovih zaposlenih.
Za uspešno izvedbo ekskurzije se zahvaljujemo Turistični agenciji POHORJE tours, predvsem gospodu Borutu Zadeku za varno vožnjo in Iloni Stermecki za profesionalno vodenje ter zanimivo predstavitev krajev, ki smo jih obiskali.
Ob koncu smo bili vsi enotnega mnenja: bilo nam je lepo, sproščujoče, zabavno, poučno in družabno. In še si želimo takšnih druženj na ekskurzijah!

 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]