info@ooz-sb.si  
 DOMOV
 PREDSTAVITEV
 AKTUALNO
 ČLANKI
 OBRAZCI
 POČITNIŠKE KAPACITETE
 FOTOGALERIJA
IMENIK OBRTNIKOV
Vsebina samo za Člane OOZ Slov. Bistrica
 
  STATISTIKA  
   
  Obiskovalec št.:  
  6276  
   
  Danes smo:  
  29.3.2024, 7:38:13;  
  ZANIMIVE POVEZAVE  
   
 
POSTANITE ČLAN
OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBRTNIK-PODJETNIK
SVETOVALNI IN IZOBRAŽEVALNI CENTER OZS
MOZAIK PODJETNIH - UGODNOSTI
MOZAIK PODJETNIH - POČITNICE
MOJ OBRTNIK
NAŠA FACEBOOK STRAN
OZS NA TWITTERJU
KATALOG ČLANOV OOZ SLOVENSKA BISTRICA
 
 
 
 
 
[09.10.2008]

   Med nagrajenci MOS-a tudi letos bistriški podjetniki

V Slovensko Bistrico zlata zvezda in bronasti ceh

Tudi letos so Celjski sejem, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Mestna občina Celje podelili priznanja, med nagrajenci pa sta bila tudi dva podjetnika iz Slovenske Bistrice: podjetje MSK in samostojni podjetnik Zlatko Juhart.

Potem, ko so se v družbi Celjski sejem odločili, da ne bodo več ocenjevali izdelkov, ampak bodo odslej nagrajevali predvsem kvalitetne sejemske nastope posameznih razstavljavcev, so tako letos ocenjevali urejenost razstavnega prostora, način predstavitve, celostno podobo in vpetost izdelka ali predstavitve v sejemsko predstavitev. Podelili so dve zlati, tri srebrne in pet bronastih Zvezd Celjskega sejma. Mestna občina Celje je podelila tri občinska priznanja za izdelke, ki so bili kakovostni, tržno zanimivi in izvirni, ter posebno priznanje za izdelek tradicionalne slovenske domače obrti. Obrtna zbornica Slovenije pa je podelila en zlati, tri srebrne in sedem bronastih cehov.
Bronasti ceh je prejel samostojni podjetnik Zlatko Juhart, ki opravlja dejavnost kotlarstva in žganjekuhe Kralj, ki je sicer že večkratni razstavljavec na celjskem sejmu. Zlato zvezdo celjskega sejma pa je prejelo zasebno podjetje MSK direktorja Srečka Kapuna, ki pa je že stalni, tako razstavljavec kot nagrajenec celjskega obrtnega sejma.

Zlata zvezda podjetju MSK

Nagrado - zlato zvezdo Celjskega sejma, ki jo je podelil organizator - Celjski sejem d. d., je prejelo podjetje MSK d. o. o. iz Slovenske Bistrice, direktorja Srečka Kapuna. V obrazložitvi piše, da za sejemski nastop, kjer so ocenjevali urejenost, način predstavitve, celostno podobo in vpetost predstavitve v sejemsko predstavitev. Iz kartona in papirja, katera materiala sta osnovna v MSK-jevi proizvodnji, so naredili in razstavili slovensko kmečko hišo in kmečko dvorišče.
Srečko Kapun: "Nagrada nam pomeni veliko. Predvsem smo veseli, da so nas ponovno opazili. Razstavljamo izdelke iz naravnih materialov, ki jih uporabljamo v naši proizvodnji. Proizvodi so standardni, tisti, ki jih izdelujemo za znane kupce, novost pa je ta, da dodajamo tudi kombinacije materialov, tako za izdelke, ki so namenjeni za poslovna darila, za embalažo in za ostale izdelke za praktično uporabo. Vsako leto pripravimo kaj novega, kar je tudi naš cilj. Na sejmu v Celju smo letos razstavljali dvanajstič po vrsti, glavni namen predstavitev na tem sejmu pa so srečanja s sedanjimi poslovnimi partnerji in navezovanja stikov z novimi poslovnimi partnerji," je povedal Srečko Kapun, direktor in lastnik zasebnega podjetja MSK.
Ker je bil Srečko Kapun službeno odsoten, je nagrado prevzel Zvonko Murko, skrbnik kakovosti in informatike v MSK, ki je tudi nekoliko sokriv za nagrado: "Osnovna ideja za razstavni prostor je bila moja, ostala dodelava in posamezni detajli pa so rezultat timskega dela.," je povedal Murko in o sami nagradi dejal: "Lepo je dobiti tako javno priznanje. Vesel sem, da lahko s trudom in trdim delom uspeš na slovenskih tleh. Zahteve na trgu so visoke, naporno je biti prisoten na vrhu. Vendar, kot sem dejal, s trudom tudi uspeh ne izostane."
Omenjena nagrada pa za podjetje MSK s celjskega sejma ni prva. V dvanajstih letih, kolikor razstavljajo na MOS-u, so prejeli zlatega in srebrnega ceha za kvaliteto, srebrno in bronasto priznanje za izvirno urejen razstavni prostor, priznanje Celjskega sejma za otroško garnituro iz kartona in splošno priznanje Celjskega sejma.
MOS nagrajenci MSK 2
Nagrajena razstavljena slovenske kmečka hiša z dvoriščem iz kartona in papirja.











MOS nagrajenci MSK 1
Nagrado je v imenu podjetja MSK prevzel Zvonko Murko, skrbnik kakovosti in informatike v MSK (na fotografiji levo).












Bronasti ceh Zlatku Juhartu


Bronasti ceh - nagrado, ki jo podeljuje Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, pa je prejel samostojni podjetnik Zlatko Juhart, sicer zet pri obrtniški družini Kotlarstva Kralj v Visolah, ki dejavnost kotlarstva in žganjekuhe opravlja okoli 30 let.
Zlatko je bronastega ceha prejel za ročno izdelavo kotla za kuhanje žganja, česar se je zelo razveselil. "Seveda sem vesel. Prijavili smo se prvič - in prvič bili nagrajeni. Je ena motivacija za naprej in potrditev dosedanjega uspešnega dela, da delamo dobro," je povedal Zlatko Juhart.
Poleg izdelave koitlov za kuhanje žganja pa Zlatko po svojem receptu proizvaja tudi domači borovničevec.
Kotralstvo Kralj 5

Družinsko podjetje Kralj, od leve: Klavdija in Zlatko Juhart ter Jožica in Alojz Kralj. Klavdija je hčerka Jožice in Alojza Kralja.











Kotlarstvo Kralj je na mednarodnem obrtnem sejmu v Celju razstavljalo že velikokrat, prejšnja leta njegov tast Alojz Kralj, Zlatko pa je svojo dejavnost predstavljal letos peto leto zapored.
Kotlarstvo Kralj 4



Zlatko Juhart ob nagrajenem kotlu za kuhanje žganja.
Irena BRDNIK


 
 
 
KONTAKT-LOKACIJA
Območna obrtno-podjetniška
zbornica Slovenska Bistrica

Špindlerjeva 2e
2310 Slovenska Bistrica

TELEFON
02 818-14-84

FAX
02 818-31-10
 
DELOVNI ČAS
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00
SREDA
7.00 - 17.00

URADNE URE

PONEDELJEK IN PETEK
8.00 - 14.00
SREDA
8.00 - 16.30
 
PREDSTAVITEV
...Velike spremembe, ki jih je obrt doživljala skozi čas, so jo naredile še močnejšo.
Bistvene spremembe v odnosu do obrtništva smo v Sloveniji pričeli doživljati po osamosvojitvi, ko so nastopile velike družbene spremembe, ko so bile odpravljene ideološke ovire, zaradi katerih morda v preteklosti nismo mogli v popolnosti oživeti prizadevanj za razvoj obrti... [Preberi več]