 |
|
STATISTIKA |
|
|
 |
|
|
Obiskovalec št.: |
|
|
133657 |
|
|
 |
|
|
Danes smo: |
|
|
14.2.2025, 6:50:14; |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
[26.05.2016] |
 |
Usposabljanje odgovornih oseb in zaposlenih v zvezi z varnim delom z živili in HACCP sistemom
|  |
|
Obveščamo vas, da OOZ Slovenska Bistrica, skupaj s Skladom za izobraževanje delavcev pri samostojnih podjetnikih Slovenska Bistrica in podjetjem Aditiv d.o.o. iz Slovenske Bistrice, organizira usposabljanje v zvezi s higieno živil in HACCP sistemom
v ponedeljek, 13. junija 2016, ob 11. uri,
v prostorih Območne obrtno-podjetniške zbornice Slovenska Bistrica, Špindlerjeva 2e.
Izobraževanje bo trajalo dve uri.
Udeleženci izobraževanja bodo ob zaključku prejeli potrdilo o opravljenem izobraževanju.
Vsebina izobraževanja:
" Zakonske zahteve, Uredbe in pravilniki
" Zahteve nadzora in odgovornost
" Tveganja, higienski in tehnični pogoji
" Zdravstvene in higienske zahteve za osebje, klicenosci, dokumentacija
" Smernice dobre higienske prakse in uporaba načel HACCP v gostinstvu.
" HACCP sistem - načela, izvajanje, preprečevanje tveganj, načrt, KKT
" Biološka, fizična in kemijska tveganja
" Higiena in shranjevanje živil
" Mikrobiologija, okužbe in zastrupitve s hrano
" Ukrepi za preprečevanje okužb in zastrupitev s hrano
" Čiščenje, ravnanje z odpadki in prevoz živil
" Presoje - notranje in zunanje
" Označevanje živil - novosti in alergeni
Komu je namenjeno izobraževanje?
Izobraževanje je namenjeno vsem, ki so zaposleni v proizvodnji in prometu z živili (gostinstvo, bari, catering, restavracije, okrepčevalnice, kavarne, turistične kmetije,..).
Izobraževanje se lahko uvršča v okvir letnega plana izobraževanja, ki ga morajo nosilci živilske dejavnosti izvajati glede na zahteve Uredbe 852/2004 o higieni živil.
Izobraževanje je primerno tako za:
" odgovorne osebe za notranji nadzor oziroma nosilce živilske dejavnosti, kot za
" zaposlene pri delu z živili (kuharji, natakarji, delavci v proizvodnji...).
Zakonska podlaga za usposabljanje oseb odgovornih za notranji nadzor in zaposlenih
Naj vas opozorimo, da ste gostinci dolžni skladno z Uredbo 852/2004 ES in Zakonom o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili, Ur. l. RS št. 52/00, 42/02, 47/04 usposabljati in usposobiti vaše zaposlene, ki delajo z živili.
Zakon v 4. členu namreč določa, da v proizvodnji in prometu z živili lahko delajo samo osebe, ki imajo ustrezno strokovno izobrazbo za delo z živili, oziroma so zanj dodatno usposobljene. Nosilci živilske dejavnosti oz. osebe odgovorne za notranji nadzor, pa so dolžne nadzirati osebe, ki delajo z živili in jih usposabljati v zadevah higiene, skladno z zahtevnostjo njihovega dela.
Cena izobraževanja znaša za člane zbornice, ki redno plačujete članarino in za zaposlene, za katere plačujete prispevek za izobraževanje Skladu za izobraževanje, 18 € (DDV je vključen v ceno) in 36 € za nečlane zbornice in za tiste zaposlene za katere ne plačujete prispevka za izobraževanje.
V kolikor ste zainteresirani za navedeno izobraževanje vas prosimo, da izpolnite prijavnico in jo pošljete na sedež zbornice po pošti ali po faxu (02/818 31 10), najkasneje do srede, 8. junija 2016.
Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo !
V.d. Sekretarka
OOZ Slovenska Bistrica
Olga Kampuš
Predsednica sekcije gostincev
OOZ Slovenska Bistrica
Irena Gregorič l.r.
|
 |
Pripone:
Izobrazevanje_HACCP_13_junij_2016.doc
|
|
|